TRANSLATE-TRADUCTOR

CERCANT I TROBANT

 


CERCADORS I TROBADORS

Magues i mags.Cercador-trobador és aquell-a que busca allò que ha perdut, o mai trobat. 

Implica un estat d'obertura mental, ja que hom ignora els camins per trobar o retrobar. Picasso deia que ell no buscava, trobava. Si tenia color blau pintava en blau, si rosa en rosa. Igualment, el buscador-trobador, treballa, juga amb els elements de què disposa, màxim lliure possible d'idees preconcebudes, costums i tradicions anquilosades.

*

BUSCADORS I TROBADORS
Magues i mags.

QUI SOM?

Ningú sap per què s'activa en una persona l’impuls misteriós de recerca, artística, científica, humanista, metafísica, espiritual... Succeeix en determinats éssers humans que no es resignen amb les pròpies limitacions i s'entesten a trobar resposta als interrogants existencials, personals i col·lectius. A fi de, transcendint les variades i punyents disfuncions que des de temps immemorials afligeixen l'individu i la humanitat, generar mons nous. 


Aquest impuls de recerca, sorgeix d'un anhel d'autenticitat, 

harmonia, equilibri, plenitud..., justícia i pau..., amor per a totes les persones i éssers. El trobem en les variades branques del saber: política, ensenyament, art, filosofia, religió, ciència... i també en moltes persones  anònimes i sense estudis. 

La saviesa batega i s'expressa, poc o molt en cada ésser humà.

*

ELS BUSCADORS-TROBADORS

som persones, dones i homes que no ens resignem a la minoria d'edat mental, emocional i espiritual imperant en la societat, i ens afanyem a cultivar-nos, madurar, despertar en camps diversos a nivells més alts.

No ens conformem amb la consciència entelada i semidesenvolupada, 

habitual en la majoria dels contemporanis, la qual origina enormes problemàtiques, crueltats, patiments i mort. La història és un seguit  d'invasions, guerres, genocidis i violències variades. 

Nosaltres creiem fermament que un altre món és possible, i necessari.

*

Buscadors i trobadors, dones i homes, joves i vells,

som magues i mags..., constructors, creadors...

Alquimistes que transformem el plom de la ignorància, en l'or de la saviesa.
Les persones cercadores-trobadores, som instintivament empàtiques.

Sentim compassió davant el patiment dels altres i del món i voldrien curar-lo. Voldrien veure florir amics i coneguts, la nostra tribu o país, la humanitat sencera. Alliberar-la de la ignorància-egoisme-avarícia-violència que l’asfixia, turmenta i esclavitza. 

Voldríem veure-la desplegar tots els enormes potencials que posseeix.


Alguns es dediquen a l’educació o entren en la religió, l'empresa, la política... o qualsevol treball. Però sovint en queden decebuts o escaldats. Així i tot, per inèrcia o per supervivència (l'obligat culte al Déu-diner), molts continuen representant determinat rol,  s’adapten a un sistema que no els satisfà. Però del qual, mentre ets viu és impossible sortir. Dintre dels obligats i alguns d'ells necessaris límits, altres busquen nous camins.

Per ells la pregunta que tard o d'hora es planteja  és: qui educarà als educadors?


Aquí comprenem que la revolució: el necessari canvi, comença en cadascú... 

i canalitzem l’energia i l’activitat cap a la indagació del que està més enllà del pensament, el sentiment, la percepció i l'acció ordinària, intentant eixamplar la consciència per poder trobar una altra manera de pensar, sentir, percebre, conèixer, ser...

Busquem millorar-nos, humanitzar-nos a nosaltres mateixos..., i simultàniament projectar-ho en l’entorn social. Doncs entenem que d’ell som inseparables i amb ell som interacció constant.


MAGUES I MAGS

Cercadors-trobadors de llum, guiats per l'Amor.

Busquem viure de la manera més harmònica i conscient possible. 

Descobrir-nos i actualitzar potencials interns que estan latents en cadascú i en tots. Aquest impuls de recerca i transformació, es pot activar en qualsevol moment i estadi de la vida. Sovint una crisi, social o personal, traient-nos de la zona de confort, de les inèrcies del motlle social en el qual hem estat formats-deformats, ens porta a qüestionar-lo i a plantejar alternatives, vitals, filosòfiques, polítiques, artístiques, "religioses", ètiques... 


En algunes persones mai s’activa... o en són dissuadides per la crítica o el càstig.

De grat o per força s'acomoden al motlle social, viuen dins les fronteres de l'establert, encara que sovint resulti tremendament insatisfactori, injust o cruel. Per no perdre la relació amb el grup de referència (que margina o castiga als dissidents), estan disposats a trair-se a si mateixos... i és que sovint no és fàcil nedar a contracorrent. Per poder-ho fer, cal respectar profundament els propis impulsos, raonaments, intuïcions... Llavors, malgrat els obstacles, sí que resulta el camí més fàcil rebel·lar-se. Adaptar-se seria traumàtic i psicològicament suïcida. Això passa i precipita a molts en psicopaties, perilloses per a ells mateixos i per als altres.

No és sa estar ben adaptat a una societat malalta.

Krishnamurti.

*


ELS CERCADORS-TROBADORS, AMB EL NECESSARI EN TENIM SUFICIENT 

No ens satisfà aconseguir coses en l'àmbit mundà i material. No som esclaus de més i més riquesa i possessions. No ens complau el consumisme, malbaratament, complicació i despesa supèrflua, el luxe..., l'esclavatge, la guerra... Aspectes egoics, innobles, insolidaris en un món tan ple de carències, misèries, fam, explotació..., patiment. 

L'opulència dels uns és la misèria dels altres.

"No és més ric qui més té, sinó qui menys necessita"

*


Ser magues i mags dona un sentit, un propòsit més elevat a la nostra vida. 

Consideren que la riquesa i la igualtat d’oportunitats hauria d’estar repartida i que així s’acabaria amb la misèria endèmica que assola la humanitat..., que en molts aspectes està encara molt pròxima als animals. Considerem que l'ésser humà està en un procés d'evolució, necessitat imperiosament d'un canvi de paradigma...

 ... que precipiti el salt a una nova etapa on els valors humans prevalguin:


Declaració Universal dels Drets Humans. Carta de la Terra. Agenda 2030.

ECOSOFIA

(ecologia profunda+filosofia perenne+ciència holística)

*
Nosaltres, buscadors-trobadors, magues i mags, seguim el propi camí. 

Un altra no en tenim i cadascú té el seu, únic, intransferible... Tanmateix, ens inspirem i recolzem en el llegat de tots els que ens han precedit.  Tots els cercadors-trobadors que des de temps immemorials han anat sorgint, més o menys evidents, en totes les èpoques i latituds. Alguns reconeguts i respectats...,  altres marginats o eliminats, perqué feien nosa als poders, militars, polítics,  religiosos..., establerts a base d'astúcia, manipulació i violència.


Convé aquí recordar-ho, ja que es sol oblidar:

La pau és molt més que absència de violència i guerra. La veritable pau, ideal vers el qual nosaltres caminem, és convivència harmònica i creativa entre els éssers humans, pobles i cultures del món. 

Això també comença en cadascú, 

enfocant l'actitud personal envers relacions respectuoses, justes, cooperatives...

*


Sabem que vivim en una societat no dirigida precisament pels més desperts i savis,

sinó pels més egoistes, violents, avariciosos, fanàtics, corruptes... Una societat manipulada, ocupada en sobreviure en un context altament competitiu i en produir coses sovint inútils, més encara nefastes, contaminants, guerreres... Anestesiada en el materialisme i la banalitat, en l’espectacle constant, en el que tot serveix per mantenir la població entretinguda i atemorida per tota mena de perills reals o imaginaris. Enlluernada per un consumisme irresponsable i una voracitat insaciable, que està portant el planeta al caire del col·lapse..., i que ens impulsa a tota cost a obtenir benefici propi, fins i tot en detriment dels altres.

 On queda la necessària bondat, la solidaritat, el bé comú? 

Hi són certament..., mig amagats, reprimits, endormiscats.


ES TRACTA DE DESPERTA'LS

De tot això conscients, els cercadors-trobadors mai no defallim.

Persistim en la missió que per la Vida ens ha estat encomanada: desplegar els propis talents, la pròpia màgia i ser llavor de temps millors. Avantguarda d’una Nova Era. Treballem dia a dia per anar més enllà del que ens retalla les ales, dels límits absurds que frustren els potencials innats de cadascú i de tots.

Treballem, juguem per transcendir la consciència ordinària,

... vers un enfocament més evolucionat de l’existència i per tant, una manera més idònia: responsable, equilibrada, coherent, constructiva..., i d'expressar-la en la vida quotidiana.


AIXÒ ÉS... MÀGIA EN ACCIÓAMB CONSCIÈNCA-PACIÈNCIA-AMOR-KORATGE I BONUMOR

TOT ÉS POSSIBLE

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

INICI

  BENVINGUDA, BENVINGUT ESTÀS EN TERRAÍNDIA VIRTUAL TOTES LES PÀGINES ESTAN EN OBRES Estic revisant, actualitzant i adaptant a la web un lli...